Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοκτόνησε ο Μεμής

ΗΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο Κ. ΜΕΜΗΣ

Ο γνωστότατος εις την περιφέρειαν μας Κώστας Μεμής εκ Σαγιάδος όστις εις τον ομώνυμον Όρμον επηγγέλετο τον πράκτορα και παραλήπτην εμπορευμάτων, σήμερον αργά ηυτοκτόνησε ρηφθείς εις την θάλασσαν αφού πρώτον προσέδεσεν δια ελάσματος εις την ασφύν βάρος ζυγίσεως. Οι λόγοι του αυτόχειρος αγνοούνται μέχρι στιγμής. Υποτίθεται ότι υπήρξαν οικονομικοί.
Την είδησιν της αυτοκτονίας του αειμνήστου Κώστα Μεμή υπεδέχθη σύμπασα η κοινωνία με εκδηλώσεις πραγματικής οδύνης, διότι ο Μεμής ήτο πρώτυπον αγαθού και τιμίου ανθρώπου.
Εσπούδασεν εις το Ζαρίφειονλιον ελληνικόν Γυμνάσιον της Φιλ]πόλεως εξ ου απεφοίτησεν. Ενυμφεύθη εν τη ιδία πόλει συνδεθείς δια του γάμου του με την ατυχήσασαν κατόπιν μεγάλην οικογένειαν των Παπαδάτων.
Ατυχήσας και ο ίδιος εγκατεστάθη εις την Σαγιάδα, όπου τον ηκολούθησεν η πιστή και ενάρετος σύζυγός του την οποίαν ούτος ελάτρευεν. Δυστυχώς η ωραία την ψυχήν και το σώμα αριστοκράτις κυρία επέπροτο να παραδώση το πνεύμα εις τον Κύριον εις Σαγιάδα  κι εις ηλικίαν ανθηράν. Έκτοτε ο ατυχής Μεμής έχασε το θάρρος του και έζη με την μνήμην της καλής και εκλεκτής του συντρόφου. Ο Κώστας Μεμής εγκαταλείπει γραίαν μητέρα και δυο τέκνα εκ των οποίων το εν ευρίσκεται εις Αθήνας πλησίον της οικογενείας Παπαδάτου όπου ήδη εγκατεστάθη εργαζομένη ευδοκίμως. 


 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ αρ. 410, 9-1-1939, σ.4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: